Aandachtspunten voor het verbouwen van het toilet

Is het toilet in uw woning inmiddels behoorlijk gedateerd? Dan zit het er dik in dat u deze gaat verbouwen. Door een verbouwing wordt de boel immers weer een stuk moderner. De meeste inwoners van IJsselstein denken dat een verbouwing van het toilet niet veel werk is. U kunt u hier echter naar in vergissen. Bovendien kan er het nodige misgaan bij het verbouwen van uw toilet. Dit wilt u natuurlijk voorkomen. Wat dat betreft bent u hier aan het juiste adres. Wij zetten hieronder een aantal aandachtspunten op een rijtje voor het verbouwen van het toilet.

1. Sluit de watertoevoer altijd af

Voordat u begint met de verbouwing van uw toilet moet u de watertoevoer afsluiten. Waarom? Omdat u zo voorkomt dat er waterschade ontstaat. Bij het verbouwen van het toilet is het namelijk aannemelijk dat er ook een nieuwe toiletpot of wastafel komt. Indien u direct begint met slopen van het oude sanitair, kunt u het leidingwerk beschadigen. Wanneer u de watertoevoer niet afsluit, ontsnapt er veel water uit het leidingsstelsel en ontstaat er schade.

2. Verleg het leidingwerk bij het verbouwen van het toilet

Heeft u momenteel nog een staande toiletpot en wilt u een ‘zwevende’ pot? Dan moet u de leidingen verleggen. De leiding voor de watertoevoer moet vaak wat verder omhoog, omdat de toiletpot hoger komt dan nu het geval is. De afvoer kan vaak op dezelfde plek blijven, maar moet misschien iets verlengd worden. Indien er een wastafel komt en deze er eerder nog niet was, moet u zelfs compleet nieuw leidingwerk aanleggen.

3. Sluit leidingen goed op elkaar aan

Moeten er leidingen verlegd worden en gaat u hier zelf mee aan de slag? Weet dan dat dit een aantal risico’s met zich meebrengt. Het is namelijk belangrijk om de leidingen goed aan elkaar te koppelen. Doet u dit niet? Dan kan er bij de verbindingspunten water ontsnappen uit het leidingwerk. Controleer daarom altijd eerst goed of de leidingen waterdicht zijn voordat u uw toilet volledig afwerkt. Het zou immers zonde zijn wanneer u straks alles weer open moet breken omdat er sprake is van een lekkage.

Tip: durft u het verbouwen van uw toilet niet zelf aan? Neem dan contact op met onze loodgieter!