Verstoppingen in IJsselstein

Verstoppingen in IJsselstein

Waarom kiest u voor ons?

  • 24/7 bereikbaar voor nood
  • Jarenlang in loodgietersvak
  • Altijd klantgericht
  • Bel ons vandaag nog!

Verstoppingen in IJsselstein laten verhelpen

Er kunnen zich verschillende problemen voordoen rond het sanitair in uw woning. Denk bijvoorbeeld aan een lekkage door een verkeerd aangesloten leiding. Ook verstoppingen komen regelmatig voor! Verstoppingen zijn vaak het gevolg van restafval, wat vervolgens aan de wanden van de afvoerleiding blijft kleven. Voor het verhelpen van verstoppingen in IJsselstein kunt u rekenen op de hulp van onze loodgieters. Wist u dat wij u bovendien op de late avond en in het weekend van hulp voorzien bij verstoppingen? Zo hoeft u nooit lang zonder toilet of douche door te komen. Hoe kunnen we u helpen bij het verhelpen van verstoppingen in IJsselstein?

Ontstaan van verstoppingen in huis verstoppingen in IJsselstein

Verstoppingen ontstaan als gevolg van restafval. Wij zien restafval als een breed begrip voor onder andere dikke proppen toiletpapier, voor etensresten die bij het spoelen van de borden in de afvoer terechtkomen, zeepresten tijdens het wassen van handen, enzovoorts. Door de afvoer regelmatig preventief te laten ontstoppen, kunt u daarmee de kans op verstoppingen verkleinen. Veel mensen wachten hier echter mee, waarbij het restafval op een gegeven moment uitgroeit tot een serieuze verstopping in de afvoer. In zo’n geval moeten wij de afvoer op professionele wijze ontstoppen om het vuile water af te kunnen voeren.

Hulp bij het oplossen van afvoerverstoppingen

Onze loodgieters kunnen met een kleine camera door de afvoerleidingen bewegen. Hierbij brengen wij in beeld wat de oorzaak van de verstoppingen in uw woning kan zijn. Op basis hiervan zoeken wij vervolgens een passende oplossing, om de verstopping te verhelpen. Dit kan bijvoorbeeld middels een klein haakje, waarmee restafval uit de afvoer wordt getrokken. Ook kan een afvoer onder hoge druk worden doorgespoten. Het doorspuiten van een afvoer maakt dat het restafval naar de centrale riolering wordt afgevoerd. Kies voor het oplossen van verstoppingen voor hulp van onze spoedloodgieter. Deze staat 24 uur per dag en 7 dagen per week voor u klaar.

Afvoer verstopt

afvoer verstopt IJsselstein

Menig inwoner van IJsselstein krijgt regelmatig te maken met een verstopte afvoer. Zo’n verstopping kan verschillende oorzaken hebben. Zo kunnen etensresten zich op gaan hopen in uw afvoer. Ook haren zijn echter geregeld de oorzaak voor een verstopte afvoer. Zit uw afvoer verstopt in IJsselstein? Dan stroomt het water niet of nauwelijks meer weg. Dit is een vervelend probleem. Om het water weer normaal weg te laten stromen, moet u uw afvoer ontstoppen. In het geval van een kleine verstopping kunt u dit zelf doen. Slaagt u er niet in om uw afvoer te ontstoppen? Dan kan onze loodgieter in IJsselstein u van dienst zijn.

Wat kunt u zelf doen?

Heeft u te maken met een verstopte afvoer? Dan wilt u waarschijnlijk eerst zelf een poging wagen om dit probleem te verhelpen. Hiertoe heeft u vandaag de dag verschillende mogelijkheden. U kunt bijvoorbeeld een ontstopper gebruiken wanneer uw afvoer verstopt zit. Komt er rommel naar boven wanneer u dit hulpmiddel gebruikt? Verwijder dit dan handmatig. Boekt u geen succes met een ontstopper? Probeer uw afvoer dan te ontstoppen met behulp van een ontstopper, ontstoppingsveer of ontstoppingsmiddel. Blijft de verstopping aanwezig? Laat de verstopping dan verhelpen door onze loodgieter in IJsselstein.

Snel verlost van uw verstopte afvoer

Laat u een verstopte afvoer ontstoppen door onze loodgieter? Dan bent u binnen de kortste keren verlost van dit probleem. Wij beschikken namelijk over de benodigde kennis en kunde om zelfs de meest hardnekkige verstoppingen snel te verhelpen. Voor het ontstoppen gebruiken wij daarnaast verschillende hulpmiddelen. Doordat onze loodgieter weet wat hij moet doen, is een verstopping altijd snel verleden tijd. Het maakt in dat geval niet uit of het om een kleine of grote verstopping gaat. Onze loodgieter in IJsselstein weet namelijk raad met iedere verstopping. Ga dus niet zelf aan de slag, maar doe een beroep op ons wanneer uw afvoer verstopt zit.

Een verstopt doucheputje

Doucheputje verstopt IJsselstein

De afvoer van uw douche in IJsselstein krijgt behoorlijk wat te verduren. Dit is zeker het geval wanneer er dagelijks meerdere mensen onder de douche staan. Allereerst stroomt er via dit putje water de afvoer in. Het blijft echter niet alleen bij water. Tijdens uw douchebeurt kan er ook allerlei andere rommel door het putje spoelen, zoals haren. Dergelijke rommel kan zich na verloop van tijd op gaan hopen in uw afvoer. Een verstopping is in dat geval het logische gevolg. Zit uw doucheputje verstopt in IJsselstein? Dan kunt u eerst zelf een poging wagen dit probleem te verhelpen. U kunt echter ook direct een beroep doen op onze loodgieter in IJsselstein.

Loodgieter in IJsselstein ontstopt uw doucheputje

Blijft er telkens een laagje water staan na uw douchebeurt? Of stroomt het water zelfs de badkamer in? Dan is de kans groot dat uw doucheputje verstopt zit. Het water kan in dat geval namelijk niet goed afgevoerd wordt, waardoor het elders heen stroomt. Dit voorkomt u enkel door uw doucheputje te ontstoppen. Wilt u binnen de kortste keren verlost zijn van dit probleem? Laat onze loodgieter in IJsselstein uw doucheputje ontstoppen. Wij beschikken namelijk over speciale hulpmiddelen om een verstopping in het putje snel te verhelpen. Hierdoor kunt u uw douche snel weer op een fatsoenlijke manier gebruiken.

Pas op wanneer u zelf aan de slag gaat

Sommige inwoners van IJsselstein vinden het overdreven om een loodgieter in te schakelen bij een verstopt doucheputje. Het is namelijk ook mogelijk om het putje zelf te ontstoppen. Hierbij moet u echter wel oppassen. U kunt het probleem namelijk alleen maar erger maken wanneer u een ontstopper, ontstoppingsveer of ontstoppingsmiddel gebruikt. Met een ontstopper kan de verstopping verder de afvoer inschieten. Bij gebruik kan een ontstopper, ontstoppingsveer of ontstoppingsmiddel kan uw afvoer beschadigd raken. Dit kan een lekkage tot gevolg hebben, waardoor het probleem alleen nog maar groter wordt. Wilt u dergelijke problemen voorkomen? Doe dan een beroep op onze loodgieter in IJsselstein wanneer uw doucheputje verstopt zit.

Een verstopte gootsteen

gootsteen verstopt IJsselstein

Zit uw gootsteen verstopt? In sommige gevallen is het mogelijk deze zelf te ontstoppen. Maak hiervoor gebruik van een traditionele ontstopper, waarmee u de druk op de afvoerleiding op kunt voeren. De toenemende druk trekt het restafval van de leiding af, waarna u dit met water richting de centrale riolering kunt laten afvoeren. Een alternatief is een chemisch ontstoppingsmiddel uit de bouw- of supermarkt. Het gebruik van deze middelen wordt afgeraden, wanneer uw gootsteen verstopt zit. Deze middelen zijn slecht voor het milieu en kunnen letsel veroorzaken. Onze loodgieters helpen u graag, wanneer uw gootsteen verstopt zit in IJsselstein.

Werkwijze als de gootsteen verstopt zit in IJsselstein

Bij een verstopte gootsteen proberen we eerst te inventariseren, wat de oorzaak hiervan is. Het kan gaan om restafval wat zich in de leidingen heeft opgehoopt, maar bijvoorbeeld ook om een grote prop toiletpapier. Afhankelijk van de oorzaak van de verstopte afvoer maken we gebruik van een milieuvriendelijk hulpmiddel. Laat de prop bijvoorbeeld met een haakje uit de afvoer trekken. Ook het onder een hoge druk doorspuiten van de afvoer kan een oplossing zijn, wanneer uw gootsteen verstopt zit. Nadat de verstopping voor u is verholpen, controleren we altijd of de afvoer schoon volledig schoon is.

Advies om verstoppingen te voorkomen

Om te voorkomen dat uw gootsteen nogmaals verstopt raakt, kunnen we u persoonlijk adviseren. Welke stappen kunt u zetten om nieuwe verstoppingen in de afvoer te voorkomen? Maakt u bijvoorbeeld al gebruik van een zeefje in de gootsteen? Een zeefje kan een deel van het restafval opvangen. De kans op een ophoping van dergelijk restafval wordt hierdoor aanzienlijk kleiner. Ook het preventief laten doorspuiten van een afvoer kan helpen om verstoppingen in de toekomst tegen te gaan. Een verstopte gootsteen zorgt vaak voor een nare stank, wat we u graag helpen te voorkomen!

Een verstopt toilet

wc verstopt IJsselstein

Zit uw WC verstopt in IJsselstein? Onze loodgieters helpen u graag de verstopping te verhelpen. Als gevolg van een verstopt toilet zult u te maken krijgen met een nare stank in de badkamer. Naarmate de verstopping in de afvoerleiding serieuzer begint te worden, zal het steeds lastiger worden om de WC door te laten spoelen. Reden genoeg om tijdig in te grijpen, wanneer uw WC verstopt zit! Het is bijzonder vervelend, wanneer deze helemaal niet meer doorspoelt. Vaak is een verstopping in het toilet het gevolg van een ophoping van restafval. Ook een grote prop toiletpapier kan de verstopping veroorzaakt hebben.

Werkwijze als uw WC verstopt zit

Wanneer uw WC verstopt zit, starten we met het achterhalen van de oorzaak van deze verstopping. Eerder gaven we voorbeelden van mogelijke oorzaken. Het opsporen van de verstopping doen we middels een kleine camera. Ook nadat de verstopping is opgelost, bekijken we nogmaals of uw afvoer volledig schoon is. Zo kunnen we u garanderen dat de kans op een nieuwe verstopping in het toilet klein is. Als uw WC verstopt is, kunnen we de afvoer onder een hoge druk doorspuiten of een klein haakje gebruiken. Dit haakje helpt ons bijvoorbeeld een grote prop toiletpapier uit de afvoerleiding te trekken.

Voorkom een verstopping in het toilet

Nog beter dan het inschakelen van onze hulp als uw WC verstopt zit, is het voorkomen van verstoppingen. Beperk bijvoorbeeld het gebruik van toiletpapier. Met name kinderen zijn geneigd om onnodig veel toiletpapier te gebruiken, met het risico op een verstopping tot gevolg. Ook is het verstandig om de afvoerleidingen op periodieke basis preventief door te laten spuiten door onze loodgieter. Een beginnende verstopping kan zo tijdig verholpen worden, wat een serieuze verstopping in de afvoerleiding voorkomt. Op welke manier kunnen onze loodgieters u van dienst zijn?