Sanitair aansluiten in IJsselstein

Kiest u voor een renovatie van de badkamer? Wilt u het toilet beneden vervangen voor een moderner model? Sanitair aansluiten in IJsselstein kunt u overlaten aan onze loodgieters. Zij hebben een ruime ervaring in het verwijderen van oud sanitair en het plaatsen van nieuwe elementen. Denk bijvoorbeeld aan een nieuw toilet, een nieuwe douchecabine of een combinatie van een douche in het bad. Bij het vernieuwen van de badkamer zijn er verschillende factoren om rekening mee te houden. Zorg er bijvoorbeeld voor dat de leidingen goed aansluiten op het aansluitpunt van sanitaire voorzieningen. Zou dit niet het geval zijn, dan levert sanitair aansluiten u mogelijk diverse problemen op!

Lekkage na sanitair aansluiten in huis Sanitair aansluiten

Zelf sanitair aansluiten blijkt vaak lastig te zijn. Mede door het feit, dat leidingstukken doorgaans niet goed op elkaar aansluiten. De speling die hierbij ontstaat maakt dat er vocht uit de leidingen kan sijpelen. Eenmaal buiten een leiding kan het vocht in een vloer, wand of bijvoorbeeld plafond trekken. Laat een loodgieter voor het verleggen of (opnieuw) leggen van leidingen zorgen. Loodgieters van ons loodgietersbedrijf hebben de kennis en ervaring om het sanitair aan te sluiten op professionele wijze tot een goed einde te brengen.

Advies bij het aan laten sluiten van uw sanitair

Niet alleen kunnen onze loodgieters u helpen bij sanitair aansluiten. Ook bij het traject voorafgaand aan de montage van het sanitair kunt u op onze hulp rekenen. Laat u bijvoorbeeld adviseren over de mogelijkheden die u heeft, wanneer u voor een nieuwe indeling in uw badkamer kiest. Zijn uw wensen haalbaar? Is het verstandig om de douche op een andere plek in de badkamer te plaatsen? Enzovoorts. Pas wanneer u volledig tevreden bent over het ontwerp van uw nieuwe badkamer gaan we voor u aan de slag met sanitair aansluiten. We komen nadien graag nog eens langs om uw sanitair preventief te ontstoppen en te controleren op lekkages.

Hoe kan ik zelf sanitair verbouwen?

Is het toilet of de douche in uw woning inmiddels behoorlijk gedateerd? Dan zit het er dik in dat u deze gaat verbouwen. Door een verbouwing wordt de boel immers weer een stuk moderner. De meeste inwoners van IJsselstein denken dat een verbouwing van het sanitair niet veel werk is. U kunt u hier echter naar in vergissen. Bovendien kan er het nodige misgaan bij het verbouwen van uw sanitair. Dit wilt u natuurlijk voorkomen. Wat dat betreft bent u hier aan het juiste adres. Wij zetten hieronder een aantal aandachtspunten op een rijtje voor het verbouwen van het sanitair.

1. Sluit de watertoevoer altijd af

Voordat u begint met de verbouwing van uw sanitair moet u de watertoevoer afsluiten. Waarom? Omdat u zo voorkomt dat er waterschade ontstaat. Bij het verbouwen van het sanitair is het namelijk aannemelijk dat er ook een nieuwe toiletpot of wastafel komt. Indien u direct begint met slopen van het oude sanitair, kunt u het leidingwerk beschadigen. Wanneer u de watertoevoer niet afsluit, ontsnapt er veel water uit het leidingsstelsel en ontstaat er schade.

2. Verleg het leidingwerk bij het verbouwen van het sanitair

Heeft u momenteel nog een staande toiletpot en wilt u een ‘zwevende’ pot? Dan moet u de leidingen verleggen. De leiding voor de watertoevoer moet vaak wat verder omhoog, omdat de toiletpot hoger komt dan nu het geval is. De afvoer kan vaak op dezelfde plek blijven, maar moet misschien iets verlengd worden. Indien er een wastafel komt en deze er eerder nog niet was, moet u zelfs compleet nieuw leidingwerk aanleggen.

3. Sluit leidingen goed op elkaar aan

Moeten er leidingen verlegd worden en gaat u hier zelf mee aan de slag? Weet dan dat dit een aantal risico’s met zich meebrengt. Het is namelijk belangrijk om de leidingen goed aan elkaar te koppelen. Doet u dit niet? Dan kan er bij de verbindingspunten water ontsnappen uit het leidingwerk. Controleer daarom altijd eerst goed of de leidingen waterdicht zijn voordat u uw toilet volledig afwerkt. Het zou immers zonde zijn wanneer u straks alles weer open moet breken omdat er sprake is van een lekkage.

Waarom kiest u voor ons?

  • 24/7 bereikbaar voor nood
  • Jarenlang in loodgietersvak
  • Altijd klantgericht
  • Bel ons vandaag nog!