Hoe komt het dat ik geen warm water heb in huis?

De meeste inwoners van IJsselstein vinden het vanzelfsprekend dat er warm water uit hun kraan stroomt wanneer zij de warmwaterkraan openen. Helaas kan het gebeuren dat er plots geen warm water meer uit de kraan stroomt. Dit is een bijzonder vervelend probleem. U kunt in dat geval namelijk ook geen warme douche meer nemen. Reden genoeg dus om er snel voor te zorgen dat het warme water weer terugkeert in uw woning. Maar hoe komt het eigenlijk dat u geen warm water in huis heeft? Wij zetten de mogelijke oorzaken hieronder voor u op een rijtje.

Er kan een storing in de cv ketel zitten

Een storing in uw cv ketel is vaak de oorzaak dat water niet meer opwarmt. Dit apparaat zorgt er namelijk voor dat water verwarmd wordt. Indien een cv ketel niet meer werkt, gebeurt dit natuurlijk ook niet. Dit is vaak het gevolg van een storing. Iedere ketel in IJsselstein kan te maken krijgen met een dergelijk probleem. Al moeten we wel zeggen dat oude ketels een stuk gevoeliger zijn voor een storing dan de nieuwere modellen. Is uw ketel getroffen door een storing? Neem dan contact op met een loodgieter. In dat geval beschikt u binnen de kortste keren weer over warm water.

De cv ketel kan kapot zijn

Professionele loodgieters zijn vrijwel altijd in staat om een storing in uw cv ketel te verhelpen. Helaas is reparatie niet altijd mogelijk. In dat geval heeft u gedurende lange tijd geen warm water in huis wanneer u niets doet. Hier zit u natuurlijk niet op te wachten. Indien cv ketel reparatie niet meer mogelijk is, moet u een nieuwe cv ketel kopen. Zodra het nieuwe apparaat geplaatst is, komt er snel weer warm water uit de kraan. Ook voor het verwijderen van de oude ketel en het plaatsen van de nieuwe doet u een beroep op een loodgieter. Zodoende weet u dat het werk juist uitgevoerd wordt en is de kans op problemen minimaal.