Hoe kan ik een waterleiding ontluchten?

In de meeste woningen in IJsselstein kunnen mensen zonder problemen gebruikmaken van hun waterleidingen. Zodra u de kraan opent, stroomt er namelijk water uit. Het is echter mogelijk dat u een harde knal hoort bij het openen of sluiten van de kraan. Dit betekent vaak dat er lucht in de waterleiding zit. Wilt u verlost worden van de knal? Dan moet u de waterleiding ontluchten. Probleem is alleen dat de meeste inwoners van IJsselstein geen idee hebben hoe zij dit doen. Geldt dit ook voor u? Wij vertellen u hier wat u in da geval het beste kunt doen.

Zelf een waterleiding ontluchten?

Het ontluchten van een waterleiding is iets wat niet veel mensen al eens eerder gedaan hebben. De kans is wel aanwezig dat u de leidingen van uw cv-ketel eerder ontlucht heeft. Dit doet u simpelweg met behulp van het ontluchtingskraantje van een radiator. Hiermee verwijdert u echter alleen de lucht uit de verwarmingsinstallatie. Wanneer er lucht in de waterleiding zit, heeft dit geen zin. Helaas is het ontluchten van een waterleiding niet zo simpel als het ontluchten van een verwarming. Daarom raden wij u ook niet aan om zelf aan de slag te gaan met het ontluchten van een waterleiding. Deze klus kunt u beter uitbesteden aan een loodgieter.

Laat het ontluchten over aan een loodgieter

Irriteert u zich aan de harde knal die hoorbaar is wanneer u uw kraan dichtdraait? Doe dan een beroep op een loodgieter. Deze professional kan u namelijk helpen om van dit probleem af te komen. Een loodgieter weet namelijk precies hoe hij een waterleiding moet ontluchten. Sommige inwoners van IJsselstein denken echter dat het overbodig is een loodgieter in te schakelen. Zij verwachten dat de lucht vanzelf uit het leidingstelsel verdwijnt. Dit is echter niet het geval. Wacht dus vooral niet, maar laat uw deze zo snel mogelijk ontluchten door een professionele loodgieter.