Er komt een vieze geur uit de afvoer na mijn vakantie

Komt er bij terugkomst van vakantie een behoorlijke stank uit de afvoer van bijvoorbeeld uw gootsteen? Geen paniek, want menig inwoner van IJsselstein heeft hiermee te maken. Toch is het geen pretje wanneer deze stank in uw woning hangt. U wilt er daarom zo snel mogelijk van verlost worden. Maar ja, hoe doet u dit eigenlijk? Veel inwoners van IJsselstein hebben geen idee. Geldt dit ook voor u? Dan bent u hier aan het juiste adres. Wij vertellen u hier namelijk hoe u binnen de kortste keren verlost wordt van een vieze geur uit uw afvoer!

Maak het afvoerputje goed schoon

Uit ervaring weten we dat een vieze geur uit de afvoer regelmatig veroorzaakt wordt door rommel in het afvoerputje. Maakt u uw putje bijvoorbeeld niet schoon voor vertrek en ben u lang van huis? Dan is de kans groot dat de troep in het putje gaat rotten. Afhankelijk van wat er in het putje ligt kan er hierdoor een flinke stank ontstaan. Verwijder daarom eerst de rommel uit het putje. De kans is groot dat de stank binnen een paar dagen verdwenen is. Wilt u stank in huis na terugkomst van vakantie voorkomen? Controleer dan altijd even of er geen rommel meer in het afvoerputje ligt. Is dit wel het geval? Verwijder dit dan voordat u vertrekt.

Ontstop de afvoer voor vertrek om een vieze geur te voorkomen

Veel inwoners van IJsselstein spoelen ongemerkt behoorlijk wat rommel door hun afvoer. Dit is bijvoorbeeld het geval bij de afvoer van de gootsteen. Zo belanden er vaak etensresten in de afvoer. Deze blijven vaak achter in de sifon, omdat ze zwaarder zijn dan het water. Indien er lange tijd geen water door de afvoer stroomt, bijvoorbeeld tijdens een vakantie, kunnen deze etensresten gaan stinken. De stank komt omhoog via het afvoerputje, waardoor uw woning gaat stinken. Dit is overigens ook het geval wanneer er (bijna) sprake is van een verstopping. Daarom doet u er goed aan uw afvoer voor vakantie te ontstoppen. Dit kan met een ontstopper, maar u kunt er ook wat soda instrooien en hier vervolgens water achteraan spoelen.