Waar moet ik op letten bij een nieuwe cv ketel?

Een cv ketel gaat gemiddeld vijftien jaar mee. Dit is betrekkelijk lang. Daarom kijken veel inwoners van IJsselstein niet op of om naar hun ketel. Verstandig? Nee, zeker niet. De levensduur van uw ketel wordt in dat geval namelijk alleen maar korter. Is uw cv ketel aan het einde van zijn levensduur? Dan duikt er mogelijk steeds vaker een storing op. Dit is een vervelend probleem, want bij een storing heeft u geen beschikking meer over warm water. Wilt u verlost worden van het probleem? Dan kunt u een nieuwe cv ketel aanschaffen. Maar waar moet u eigenlijk op letten bij het kopen van een nieuwe cv ketel? Wij vertellen het u in deze tekst!

Een nieuwe cv ketel uitkiezen

Bij de zoektocht is het allereerst zaak te kijken naar het soort ketel dat u zoekt. Er wordt namelijk onderscheid gemaakt tussen zogeheten soloketels en combiketels. Met een soloketel zorgt u er alleen voor dat water in het verwarmingssysteem verwarmd wordt. Een combiketel zorgt daarnaast ook voor verwarmd water uit de kraan. Vandaag de dag wordt er eigenlijk standaard voor een combiketel gekozen.

Hoe zit het met het vermogen?

Net zoals bij elektrische apparaten zit er bij cv ketels ook verschil in het vermogen. Kijk daarom ook altijd naar het vermogen van het apparaat wanneer u een nieuwe koopt. Gebruikt u veel warm water en wilt u dit snel kunnen gebruiken? Dan doet u er goed aan voor een ketel te kiezen met een groter vermogen. Wij raden u in dat geval aan om goed te letten op de CW-waarde. Hoe hoger deze waarde is, des te minder tijd kost het om veel water te verwarmen.

Een duurzame verwarming of niet?

Vroeger werd er voor het verwarmen van water gas verbrand. Tegenwoordig kiest men vaker voor duurzame verwarming. Wilt u ook een duurzame ketel? Dan kiest u voor een elektrische variant. Er wordt stroom verbruikt, maar deze stroom wekt u zelf op wanneer u zonnepanelen op uw dak heeft liggen. Heeft u geen zonnepanelen op uw dak, maar wilt u wel duurzaam verwarmen? Dan kunt u ook een warmtepomp plaatsen om uw woning op een duurzame manier te verwarmen.

Tip: zorg ervoor dat u uw cv ketel goed onderhoudt, wij kunnen de ketel ook voor u repareren.