Wat dekt de verzekering bij een lekkage?

Heeft u te maken met een lekkage? Dan is het zaak het probleem  zo snel mogelijk te verhelpen. Ontdekt u een lekkage (te) laat? Dan is er ongetwijfeld al behoorlijk wat schade ontstaan. Indien het water ontsnapt uit uw leidingwerk of via het dak naar binnen komt, kunnen vloeren en muren beschadigen. Als het lek in de buurt van uw meubilair zit, kan ook dit beschadigen. Het repareren van de schade brengt kosten met zich mee. Gelukkig kunt u in sommige gevallen een beroep doen op de verzekering om de schade vergoed te krijgen. Maar wat dekt een verzekering bij een lekkage?

De dekking van een opstalverzekering of inboedelverzekering bij een lekkage

Het is niet zo dat u standaard geld terug krijgt wanneer u te maken hebt (gehad) met een lekkage. Nee, u moet in dat geval wel een verzekering afgesloten hebben. Indien u geld terug wilt hebben na een lekkage, moet u een opstalverzekering of een inboedelverzekering hebben. Dankzij de opstalverzekering wordt schade aan spullen die vastzitten aan uw woning gedekt. En de inboedelverzekering? Die vergoedt schade aan spullen in uw huis, zoals het meubilair. Voor deze verzekeringen betaalt u premie en dat vinden sommige mensen zonde. Wanneer er schade ontstaat door een lekkage mag u echter blij zijn dat u deze verzekeringen hebt afgesloten!

Laat een lek verhelpen door een loodgieter

Om een lekkage snel te verhelpen, doet u een beroep op een loodgieter. Menig inwoner van IJsselstein gaat echter eerst zelf aan de slag met het probleem. U kunt succes boeken, maar het probleem kan ook juist alleen maar erger worden. In dit laatste geval dekt de verzekering niets bij een lekkage. Waarom niet? Omdat de schade die ontstaat uw eigen schuld is. Laat een lekkage daarom altijd dichten door een professional. Dit kost u weliswaar geld, maar u weet wel zeker dat het probleem juist verholpen wordt. Bovendien wordt het probleem niet erger, waardoor de schade vergoed wordt door de verzekering.