Wat is de rol van een circulatiepomp in huis?

De circulatiepomp vormt een essentieel deel van uw cv-ketel. Maar wat is deze pomp nou precies, en wat is de functie er van? Velen weten niet veel over de circulatiepomp, maar door er kennis over op te doen kunt u misschien wel meer geld besparen op uw stroomverbruik.

Positie van de circulatiepomp in het cv-circuit

De circulatiepomp is een van de componenten in uw cv-ketel, en staat direct in contact met de rest van het circuit. De pomp is een van de meest essentiële componenten, en reguleert hoe veel en hoe snel er water door uw huis word gepompt? Deze zorgt er namelijk voor dat er warm water door uw huis wordt gepompt en dat u uw huis kunt verwarmen.

Automatische werking van de circulatiepomp

De circulatiepomp zorgt er voor dat er automatisch warm water door uw leidingen wordt gepompt. Dit wordt gereguleerd door uw cv-ketel en de regelaar. De ingestelde temperatuur van uw thermostaat bepaalt de werking van de pomp en de hoeveelheid warm water dat nodig is. Daarom is het ook belangrijk dat dit component goed werkt. Daarom kan u dus zelf de doeltemperatuur van de pomp instellen.

Rendement van circulatiepompen

Het kiezen van een pomp is erg belangrijk voor uw stroomverbruik. Het gebruik van een circulatiepomp neemt namelijk een groot aandeel van uw stroom, en er valt verschil tussen rendement in soorten pompen. Bij een pomp met een hoger rendement verbruikt u aanzienlijk minder energie kan met een pomp met lager rendement. Dit kan u op de lange termijn veel geld besparen door de goede pomp uit te kiezen.

Heeft u advies nodig bij het uitzoeken van een geschikte circulatiepomp bij u thuis en de plaatsing ervan? Neem dan contact op met EWS loodgieters voor advies over circulatiepompen in IJsselstein. Onze loodgieters zijn ervaren op het gebied van cv-ketels en staan graag voor u klaar!